Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Preventivní rady a doporučení

Policisté se věnovali žákům čtvrtých tříd 

V úterý 8. února přišel mezi žáky čtvrtých tříd Základní školy na Daliborce v Hořicích pracovník Preventivně informační skupiny Jičín a policista z Obvodního oddělení Hořice.
V průběhu domluvené besedy si s dětmi povídali o základních pravidlech bezpečného chování při cestě do školy, kde se přednášející zaměřil na možná rizika při setkání s neznámým člověkem. Žáci prokázali velmi dobrou znalost důležitých telefonních čísel. Rychle vyjmenovali ty nejdůležitější informace, které by měli záchranářům při prvotním oznámení sdělit. Nezapomnělo se ani na pravidla silničního provozu, kde se výklad zaměřil na chodce a cyklisty. Ani této věkové kategorii dětí již není neznámá komunikace pomocí počítače. Proto se část přednášky věnovala i těmto otázkám. V této souvislosti přednášející zdůraznil důležitost dobré komunikace mezi dítětem a rodiči, kterým se mohou svěřit se svými problémy.
Na závěr přítomným policista z Obvodního oddělení Hořice předvedl část vybavení pro výkon služby a ochranné pomůcky člena pořádkové jednotky. Ukázky doplnil odborným výkladem.
por. Bc. Petr Janda
09. 02. 2011

Odkazy do noveho okna

ZŠ Na Daliborce

foto č. 1 

Detailní náhled

ZŠ Na Daliborce

foto č. 2 

Detailní náhled

ZŠ Na Daliborce

foto č. 3 

Detailní náhled

ZŠ Na Daliborce

foto č. 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem