Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se zaměřili na restaurace i herny

ČESKÁ LÍPA - Nový Bor a Kamenický Šenov měli pod kontrolou. 

     Včera v čase od 16. do 21. hodiny provedli policisté v rámci pokračujícího bezpečnostního opatření v Novém Boru preventivně bezpečnostní akci. Jejím hlavním cílem bylo zjistit, zda se v restauračních zařízeních nepodávají alkoholické nápoje osobám mladším 18 let nebo zda tu teenageři neužívají omamné a psychoptropní látky. V hernách zase kontrolovali, jestli zde  teenageři nehrají hazardní hry.

     Akci provedli  policisté speciální pořádkové jednotky z Ostravy společně s policisty pořádkové služby Územního odboru Česká Lípa a kriminalisty. Vzali si pod probnohled Nový Bor, ale vyjeli také do nedalekého Kamenického Šenova. V průběhu opatření zkontrolovali celkem 16 provozen, restauračních zařízení a heren. Prověřili přitom 74 osob a 7 motorových vozidel, vypátrali celostátně hledanou 31 letou ženu z Novoborska, na kterou Krajský soud v Ústí nad Labem vydal příkaz k zatčení.  V policejní  "síti"  uvízl i 60 letý muž z Teplicka, který neoprávněně  obýval objekt v Nemocniční ulici v Novém Boru. Policisté mu již včera v této souvislosti ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu "neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru". Podezřelý bude v následujících dvou týdnech postaven před Okresní soud v České Lípě, který ho může poslat do vězení až na dvě léta nebo ho potrestat peněžitým trestem. Muži zákona také zajistili odcizené osobní motorové vozidlo, po kterém bylo vyhlášeno pátrání.

     Při včerejším bezpečnostním opatření policisté  nepřistihli v žádném restauračním zařízení mladistvé osoby pod vlivem alkoholu nebo omamných a psychotropních látek a rovněž ani v hernách žádné osoby mladší 18 let při hraní hazardních her. Podobné akce se v Novém Boru i jeho blízkém okolí budou opakovat. 

 

por. Bc. Ivana Baláková
7. 10. 2011

vytisknout  e-mailem