Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policisté provádějí namátkové kontroly na honech

ŠUMPERSKO - Zatím nezjistili žádné prohřešky. 

Jako tomu bývá každý rok, také letos provádějí policisté z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál namátkové kontroly myslivců přímo na honech. Prozatím zavítali na honitbu v Horních Studénkách, Svébohově, Rapotíně a Vyšehoří, kde zjišťovali, zda u sebe myslivci mají potřebné doklady, zda mají v pořádku zbraně a nejsou pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Každý z lovců by měl mít připraven ke kontrole platný lovecký lístek, průkaz zbraně, zbrojní průkaz a doklad o sjednaném pojištění pro případ odpovědnosti za způsobené škody.

Za nesplnění povinností uložených zákonem o střelných zbraních a střelivu hrozí přestupci pokuta až do výše padesáti tisíc korun. Záleží, jakého konkrétního pochybení se dopustí. V případě, že je kontrolovaná osoba pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky, hrozí jí nejen pokuta, ale zároveň jí policisté zadrží zbraň. Pokud se myslivec dopustí přestupkového jednání opakovaně, mohou mu policisté ve správním řízení odejmout zbrojní průkaz.

V rámci doposud provedených kontrol policisté žádné pochybení nezjistili. Všichni účastníci si tak mohli vychutnat krásnou atmosféru honů. Nutno dodat, že policisté budou v namátkových kontrolách tohoto charakteru pokračovat i nadále.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
28. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem