Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pachatel byl dopaden a obviněn

Šumperk - muži hrozí trest odnětí svobody s horní hranicí trestní sazby deseti let. 

Dne 17. srpna 2012 okolo osmnácté hodiny se vracela 47letá žena ze Zábřežska z procházky v okrajové části Zábřehu, ze směru od Račice k ulici Nad Lihovarem. Asi dvěstě metrů od ulice Nad Lihovarem ji oslovil neznámý muž, který se jí zeptal kolik je hodin. Žena mu odpověděla, a pokračovala dál v chůzi, kdy byla po dvou nebo třech krocích udeřena do zadní části hlavy tak silně, že upadla na zem.
Následně pachatel proti oběti použil další násilí, a svým jednáním se dopustil postupně několika trestných činů kvalifikovaných jako loupež, znásilnění a vydírání na svědkovi. Trestné činy loupež a znásilnění patří do kategorie zvlášť závažných zločinů. Poškozené při napadení dále způsobil zranění s hospitalizací v nemocnici.
Dne 6. listopadu se policistům z Oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování Šumperk po usilovném, složitém, detailním pátrání a šetření, podařilo usvědčit pachatele tohoto jednání, kterým je 27letý muž ze Zábřežska, do současné doby pro násilnou trestnou činnost netrestaný. Pachatel se k shora popsanému, vysoce společensky nebezpečnému, jednání doznal. V současné době je obviněný pro výše uvedené trestné činy, za které mu hrozí trest odnětí svobody s horní hranicí trestní sazby deseti let. Soudce Okresního soudu v Šumperku návrh policie akceptoval a obviněný byl vzat do vazby.
 
por. Bc. Josef Bednařík
9. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem