Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Okradená seniorka

Žena přišla o několik desítek tisíc korun  

V rámci kraje v poslední době přibývá okradených seniorů, další případ řeší i policisté na Jičínsku. Zloději a podvodníci využívají důvěřivosti a neprůbojnosti starších lidí a v nestřeženém okamžiku je pak okradou mnohdy i o celoživotní úspory.
Své o tom ví i pětaosmdesátiletá žena z Miletína, kterou v pátek 20. května krátce před patnáctou hodinou vyrušil zvonek u dveří. I když žádnou návštěvu nečekala, přesto odemkla a otevřela dveře. To ovšem neměla dělat. Za nimi stáli muž se ženou, kteří na ni vyhrkli, že brousí nože. Důchodkyně je odmítla s tím, že jí nože brousí příbuzní. To ovšem  drzou dvojici nijak neodradilo. Tak dlouho na ni naléhali, až byli najedou v kuchyni. Muž rozbalil na kuchyňské lince brusku a dal se do práce. Za čtyři nabroušené nože pak požadoval 2 tisíce korun. Seniorce se zdála cena vysoká, ale brusič byl neoblomný a na požadované částce trval. Odešla tedy ke skříni, kde měla peníze uložené. Oba vetřelci seniorku velmi bedlivě sledovali a poté ji zaměstnali vyplňováním dokladu. Než s tím byla  hotova, tak už dvojice měli její úspory u sebe. Poté oba rychle byt opustili. Až po jejich odchodu žena zjistila, že jí v peněžence chybí několik desítek tisíc korun.
 
K popisu muže seniorka uvedla, že byl ve věku mezi 50 a 55 lety, asi 165 cm vysoký, silnější postavy a na očích měl tmavě zelené brýle. Žena byla ve věku kolem 50 let, asi 160 cm vysoká a měla hubenou postavu.
 
Policie ČR tímto žádá občany, kteří by k uvedené dvojici nebo případu mohli podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili prostřednictvím linky tísňového volání 158 nebo přímo na policejní služebně.

nprap. Hana Klečalová
23. 5. 2011

vytisknout  e-mailem