Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Neplatí alimenty na tři potomky

Třem bývalým partnerkám dluží přes sto čtyřicet tisíc korun  


Královéhradečtí policisté v těchto dnech trestně stíhají několik neplatících rodičů. Dva muže totiž vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy. Pokud budou uznáni vinnými, mohou strávit až dvanáct měsíců za mřížemi.
Neuvěřitelnou částku, za kterou si vykoledoval zahájení trestního stíhání, dluží čtyřiačtyřicetiletý muž z Jablonce nad Nisou. Otec neplatí alimenty na svého syna, přestože mu to stanovil Okresní soud v Jablonci nad Nisou. Nerespektuje ani rozhodnutí Okresního soudu v Jičíně, který mu uložil vyživovací povinnost k dceři z jiného vztahu. Nezodpovědný otec neplní také rozhodnutí Okresního soudu v Hradci Králové, který mu stanovil platit alimenty na syna. Třem bývalým partnerkám dluží částku přes 140 tisíc korun. Otec na děti neplatil od října 2005 až do dubna 2009.
S otcovskou láskou to příliš nepřeháněl ani jednatřicetiletý muž z Královéhradecka. Ten neplní na dceru vyživovací povinnost od března 2003, proto mu bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy a případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení. Matce do současné doby dluží téměř 57 tisíc korun. 
 

Několik čísel ze statistiky územních odborů Hradec Králové

Trestný čin zanedbání povinné výživy : od 1. 1. do 31. 3. 2009 - 53 případů (z toho dvě ženy)
                                                                od 1. 1. do 31. 3. 2008 - 22 případů (za celý rok 2008 - 111)

Statistické údaje za Královéhradecký kraj naleznete:  http://www.policie.cz/soubor/statistiky-prehled-vusc-xls-789600.aspx (list vusc_a07, TSK - 772).

nprap. Anna Pešavová 
5. května 2009
 

vytisknout  e-mailem