Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Krajští kriminalisté vyšetřují násilnou smrt 60letého muže

KRAJ - Kriminalisté již zahájili úkony trestního řízení pro zločin vraždy. Jedná se o první vraždu v tomto roce v Liberckém kraji. 

Krajští kriminalisté vyšetřují smrt 60letého muže z městské části Vratislavice – Liberec XXX, který zemřel násilnou smrtí.
 
Případem se policisté zabývají od středečního odpoledne, kdy na tísňovou linku telefonoval jeho známý, který se obával o jeho zdravotní stav. S mužem, který se léčil s vysokým krevním tlakem, se měl sejít, ten však nereagoval na volání ani na sms a nereagoval ani na zvonek u dveří.
 
Do místa bydliště muže vyslal operační důstojník policejní hlídku, aby oznámení prověřila. Rovněž byli přizváni i hasiči, kteří asistovali při otevření bytu. Uvnitř byl pak nalezen 60letý muž bez známek života. Přivolaná lékařka konstatovala smrt, muže podle všeho někdo zavraždil. Ke zjištění přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva.
 
Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. V tuto chvíli se z taktických důvodů nebudeme vyjadřovat ke způsobu zabití muže, ani k dalším okolnostem.
 
Kriminalisté prováděli až do brzkých ranních hodin dnešního dne neodkladné a neopakovatelné úkony přímo na místě události. V současné době směřuje veškeré jejich úsilí k dopadení pachatele zločinu.
 
Jedná se o první zločin vraždy spáchaný v Libereckém kraji v tomto roce.
 
 
14. 5. 20156
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem