Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jak zajistit byt a dům

Před nezvanými návštěvníky 

Konečně se zase většině z nás přiblížila doba odjezdu na zaslouženou dovolenou. Těšíme se, jak si odpočineme a načerpáme nové síly do náročného pracovního procesu. Je to ale také čas, kdy naše domovy zůstanou na dlouhou dobu bez dozoru. Proto je vhodné učinit taková opatření, aby na první pohled nebylo patrné, že je majitel dlouhodobě nepřítomen.
Pracovníci Preventivně informační skupiny Jičín se v pátek 24. června vypravili mezi panelové domy, kde hovořili s náhodnými majiteli bytů. Zajímali se o jejich zkušenosti se zabezpečením svého majetku. Zájemcům předali také preventivní publikaci, kde se mohou dozvědět další podrobnosti o účinné ochraně vlastního domova. Dalším občanům připomněli ty nejzákladnější doporučení před odjezdem na dovolenou formou preventivního letáčku.
Jednou z prvních rad je samozřejmě také to, že nebudete veřejně sdělovat dobu své nepřítomnosti. To platí určitě o sdělování takových informací zejména na sociálních sítích, kde se „bytař“ může dozvědět mnohé podrobnosti nejen o vaší dovolené, ale hlavně kolik má času na „návštěvu“ opuštěného domova.
Nenechávejte v opuštěném bytě volně finanční hotovost a cennosti. Určitě je vhodný trezor nebo bezpečnostní schránka.
Před samotným odjezdem řádně překontrolujte zajištění dveří a oken. I dobrý známý nebo soused, který vám domov občas překontroluje, je velkou výhodou.
Poraďte se u specializovaných firem o možnostech kvalitního zabezpečení bytu a domu. Na trhu jsou dnes velmi kvalitní mechanické bezpečnostní prvky, které se dají velmi dobře kombinovat s elektronickým zabezpečením, které případné nenechavce účinně odradí.
Všímejte si také, zda se kolem bytů a nemovitostí sousedů, v době jejich nepřítomnosti, nepohybují neznámé osoby.
V případě podezřelých okolností volejte na linku 158.
por. Bc. Petr Janda
24. 06. 2011

Odkazy do noveho okna

Zajištění domova

foto č. 1 

Detailní náhled

Zajištění domova

foto č. 2 

Detailní náhled

Zajištění domova

foto č. 3 

Detailní náhled

Zajištění domova

foto č. 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem