Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hyenismus nezná mezí

Stáří, důvěryhodnosti a bezmocnosti stále využívají zloději  

Stařeček přišel nejméně o 100 tisíc korun

     Po poledni v neděli 14. července 2008 se nechal neznámý muž pozvat do bytu šestaosmdesátiletého muže  na ulici Karla Hynka Máchy v Hradci Králové pod smyšlenou legendou, že pomáhal nosit nákup jeho manželce. Seniora požádal, aby se přesvědčil, zda mu nebyly odcizeny cennosti, protože v okolí má docházet ke krádežím. Nechal si ukázat místo, kam poškozený ukládá svoje úspory. Následně využil jeho nepozornosti a odcizil mu balíček bankovek. Stařečkovi  způsobil škodu převyšující 100 tisíc korun. Následně z bytu odešel.
Podle seniora se jednalo o štíhlého muže ve věku 40 - 45 let, světlé pleti a tmavých  krátkých vlasů. Oblečen byl do světle hnědého obleku. Poškozený z hovoru usoudil, že se s největší pravděpodobností jedná o cizince. 
   Policisté případ šetří pro podezření z trestného činu krádeže, kde je stanovena trestní sazba odnětí svobody až tři roky nebo peněžitý trest.     
 Prosíme všechny starší občany o zvýšenou opatrnost.V případě pochybností žádným cizím osobám neotvírejte, nedůvěřujte a raději hned telefonujte na bezplatnou telefonní linku Policie ČR 158.


Další informace naleznete na  http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/policie/prevence/letak3.pdf

nebo                                        www.zivot90.cz/

vytisknout  e-mailem