Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Důvěřiví manželé přišli o peníze

Podvodnice je pod záminkou vrácení přeplatku za domovní daň okradly o 124 tisíc korun  

 

Celkem o 124 tisíc korun přišli starší manželé v Horním Přímu na Královéhradecku.
Pod záminkou vrácení přeplatku ve výši šest tisíc korun za domovní daň se v úterý 11. května 2010 v odpoledních hodinách vetřely do domu seniorů dvě podvodnice. Žena blonďatých vlasů po příchodu do domu vyndala dvě pětitisícové bankovky, na které chtěla od důchodce vrátit nazpět čtyři tisíce korun. Senior odešel do jiné místnosti rozměnit peníze. Když jí vyhověl, poprosila ho ještě o přeměření místnosti. Této příležitosti využila druhá zlodějka, která mezitím z ložnice odcizila našetřených 120 tisíc korun. Vzápětí podvodnice dům opustily.
Šestaosmdesátiletý senior si vůbec neuvědomil, že zlodějkám ukázal místo s uloženými celoživotními úsporami. Po jejich odchodu zjistil, že jim chybí papírová obálka s penězi. O dva roky mladší nemocná manželka byla v době krádeže doma.
Podle oznamovatele mohla být blonďatá podvodnice ve věku kolem 30 let. Vysoká byla asi 170 centimetrů. Oblečena do černého kostýmu. Druhá podvodnice byla silnější postavy, tmavších dlouhých vlasů a o dost menší, s výškou asi 150 centimetrů. Na sobě měla zřejmě pestrobarevné oblečení, které nedokázal blíže popsat.

Podvodnice se svým jednáním dopustily přečinu krádeže. V případě dopadení jim hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Prosíme všechny starší občany o zvýšenou opatrnost. V případě pochybností žádným cizím osobám neotvírejte, nedůvěřujte a raději hned telefonujte na bezplatnou telefonní linku Policie ČR 158.

Rady pro seniory naleznete na: http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/policie/prevence/letak3.pdf


nprap. Anna Pešavová - 13. května 2010
foto Policie ČR  

vytisknout  e-mailem