Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní akce

na Trutnovsku - 222 dechových zkoušek, 11 podnapilých 

V noci z pátku na sobotu 19.10.2008 proběhla jedna z dalších dopravně -  bezpečnostních akcí Policie České republiky, policistů Dopravního inspektorátu Trutnov, která byla zaměřena na bezpečnost a plynulost silničního provozu, ale zejména na požívaní alkoholických nápojů před nebo během jízdy motorovými vozidly.
Do akce bylo zapojeno čtrnáct  policistů, kteří namátkové kontroly prováděli na území celého okresu Trutnov a to od osmi hodin večer do páté hodiny ranní. Za necelých devět hodin policisté zkontrolovali a dali „dýchnout“ 222 řidičům, mezi kterými bylo bohužel jedenáct hříšníků, kteří požili alkoholický nápoj. Nejvyšší naměřená hodnota zjištěného alkoholu v dechu se zastavila na 1,7 promilích.
Za sobotu a neděli byli odhaleni další dva řidiči, kteří před jízdou pili alkohol. Počet osob, které riskují vlastní život, ale i životy ostatních účastníků silničního provozu se tedy zastavil na magické třináctce. Co k tomu dodat? Každý z nás si po přečtení takových zpráv udělá obrázek o lidech, kteří nechtějí respektovat zákony, a kteří si svoji chybu uvědomí až po udělení tvrdého trestu. Budeme doufat, že takových osob, dopouštějících se protiprávního jednání, bude v budoucnu stále méně. 
Alkohol je sice pomocníkem dobré nálady, ale špatným pánem, který může i zabíjet!

prap.  Jiří  Prouza

vytisknout  e-mailem