Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Černá kronika

KLADENSKO – Aneb ze soudních síní. 

V pondělí 28. listopadu 2016 se policistky oddělení tisku a prevence se zapojily do preventivního projektu hromadného čtení knihy „Černá kronika aneb ze soudních síní“, kterou vydalo Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Kniha obsahuje dvanáct příběhů zachycujících nejčastější nebo nejzávažnější páchané trestné činy na seniorech (např. podvod s legendou vnuk, krádež či loupež, případ domácího násilí i rizikovou situaci v dopravě atd.) Případ je vždy ukončen poučením, jak se v takové situaci zachovat, eventuálně se jí vyhnout. Právě generace seniorů vzpomíná na rubriky „Černé kroniky,“ které v minulosti informovaly o trestných činech. Zvolený děj jednotlivých povídek, mající většinou dohru v soudní síni, je inspirován zpravidla skutečnými příběhy. Publikace je pro větší autentičnost doplněna i fotografiemi z míst činů, pořízených policisty oddělení kriminalistické techniky. A vzhledem k cílovému čtenáři byla publikace doplněna také o křížovky.

Seniory, kteří se pravidelně scházejí ve Fontáně - Středisku komplexní sociální péče, o.p.s. v Kladně, navštívily nprap. Michaela Nováková a nprap. Jana Šteinerová v 10:00 hodin, aby je seznámily s touto publikací a přečetly jim první povídky.

Všichni studenti univerzity třetího věku pozorně naslouchali a následně s policistkami živě diskutovali. Kniha se velice líbila a někteří z posluchačů projevili přání, že by si publikaci rádi koupili do své knihovny. Vzhledem k tomu, že se střediskem velice aktivně spolupracujeme již několik let, bylo domluveno další setkání, na kterém bude toto čtení pokračovat.

Více o projektu naleznete na: http://www.policie.cz/clanek/cerna-kronika-aneb-ze-soudnich-sini.aspx

 

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
28. listopadu 2016

Odkazy do noveho okna

Černá kronika

Černá kronika 

Detailní náhled

Černá kronika

Černá kronika 

Detailní náhled

Černá kronika

Černá kronika 

Detailní náhled

Černá kronika

Černá kronika 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem