Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Beseda v kavárně Láry Fáry

NÁCHODSKO – Klienti byli velmi bezprostřední 

Láry FáryLáry Fáry/Foto Policie ČR
Ve veselém a přátelském duchu se nesla v pondělí 23. 1. 2017 v dopoledních hodinách v Náchodě beseda s klienty občanského sdružení Pferda. Někteří se přišli za doprovodu svých asistentů podívat a načerpat nějaké znalosti, někteří z nich byli v náchodské kavárně Láry Fáry jako doma, neboť zde také pracují a obsluhují hosty.

Policistka si s lidmi s větším či menším handicapem povídala na téma, jak se chovat a co dělat, aby se nestali obětí nějakého protiprávního jednání nebo oni sami nevědomky nepřestoupili zákon. Společně si zopakovali základní pravidla bezpečného chování doma, na ulici, ale také při telefonování, nebo zacházení s internetem. Od nutnosti zachovávat opatrnost v silničním provozu a být označen reflexními materiály se dostali také k bezpečnostním pravidlům na sociálních sítích jako Facebook, Instagram a dalších. Samozřejmě procvičovali i jak nenaletět podvodníkům, těm skutečným i virtuálním.

K načerpaným znalostem jim policistka přidala také reflexní pásky pro bezpečnější pohyb venku a preventivní samolepky z projektu „Víš, kdo je za dveřmi“. Samolepky slouží k umístění na vnitřní plochu dveří a upozorňují toho, kde jde otevřít, aby neotvíral neznámým lidem a nenaletěl podvodníkům.

por. Mgr. Eva Prachařová
24. 1. 2017

Odkazy do noveho okna

Láry Fáry

Beseda 2017 

Detailní náhled

Láry Fáry

Beseda 2017 

Detailní náhled

Láry Fáry

Beseda 2017 

Detailní náhled

Láry Fáry

Beseda 2017 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem