Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Cizinecká policie opět v akci

KRAJ – V součinnosti se slovenskými policisty a policisty Územního odboru Mladá Boleslav se zaměřila na nelegálně zaměstnávané cizince. 

Během uplynulého týdne, tj. v době od 17. do 21. září 2018, probíhala na celém území Středočeského kraje rozsáhlá akce, zaměřená na dodržování zákona č. 326/99 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky, kterou připravil Odbor cizinecké policie Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. Převážně na Mladoboleslavsku se v součinnosti s policisty Územního odboru Mladá Boleslav a s hlídkou policistů ze Slovenska cizinečtí policisté zaměřili především na nelegální zaměstnávání cizinců ze třetích zemí, zneužívání podnikatelských aktivit k nelegálnímu pobytu, odhalování padělaných a pozměňovaných dokladů.

V rámci této akce byly kontrolovány jak firmy, které zaměstnávají cizince, tak ubytovny a stavby.

Během celého opatření bylo kontrolováno několik set osob. Se sedmapadesáti cizinci ze třetích zemí bylo zahájeno řízení o správním vyhoštění a to z důvodu zaměstnání  bez rozhodnutí Úřadu práce a z důvodu nelegálního pobytu na území České republiky.

Jednalo se o cizince, kteří zde pobývali především na biometrické doklady a dlouhodobá víza udělená Polskem. Většina pocházela především z Ukrajiny a Moldávie.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
24. září 2018

vytisknout  e-mailem