Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinecká policie na Budějovicku po celorepublikové akci "POBYT"

Ve dnech 16. a 17. září 2008 proběhla celorepubliková akce služby cizinecké policie zaměřená především na nelegální pobyt a migraci cizinců.  

Oblastní ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice do akce nasadilo ve 46 hlídkách celkem 137 policistů. Ti zkontrolovali celkem 1035 osob
a z toho 379 cizinců z třetích zemí. Kontroly byly prováděny na ubytovnách, nádražích, v místech s větší koncentrací osob a na vybraných silničních tazích na území jižních Čech.
V součinnosti s policisty služby dopravní policie prokázalo svoji totožnost celkem 268 osob ve 147 zkontrolovaných vozidlech. Zde policisté odhalili dvě osoby v pátrání. V průběhu celé akce bylo zjištěno 25 přestupků a jeden přestupek byl oznámen správnímu orgánu. V tomto případě se jednalo
o občana České republiky, který se prokázal vlastním dokladem totožnosti, který dříve nahlásil jako ztracený. Doklad byl proto uveden v pátrání jako neplatný, a tudíž byl evidován také v Schengenském informačním systému. Protože muž neoznámil nález dokladu a neodevzdal jej příslušným úřadům, dopustil se přestupku a jeho případ byl postoupen oznámením správnímu orgánu jako přestupek.
Za 25 přestupků bylo uloženo 15 blokových pokut na místě zaplacených a 10 blokových pokut na místě nezaplacených v celkové hodnotě 18 700,- Kč.
Při akci byly zjištěny 3 správní delikty podle zákona o pobytu cizinců – jednalo se o porušení povinností na straně ubytovatelů. Dále bylo v jednom případě Inspektorátem cizinecké policie Tábor uděleno správní vyhoštění na dobu 6 měsíců poté, co se při výkonu zaměstnání cizinka z třetí země
při kontrole neprokázala pracovním povolením vydaným příslušným Úřadem práce.
Do akce s názvem Pobyt bylo zapojeno vozidlo „Schengenbus“ nejen pro ověřování pravosti dokladů, policisté všech inspektorátů cizinecké policie působících na území Jihočeského kraje, policisté z odboru specializovaných činností – policistů z oddělení pátrání, z oddělení služební kynologie
se služebními psy - specialisty na vyhledávání drog, zbraní a detekci výbušnin a policisté skupiny specialistů na cestovní doklady.
Při akci pomáhala cizinecké policii součinnost policistů služby dopravní policie, příslušníků Hasičského záchranného sboru, orgánů České obchodní inspekce a Úřadu práce.

Hlídka Hlídka
Ohledání vozidla služebním psem s policistou Ohledání vozidla služebním psem s policistou
Ohledání vozidla služebním psem Ohledání vozidla služebním psem
Ověřování dokladů Ověřování dokladů

 

vytisknout  e-mailem