Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cizinecká policie kontrolovala ubytovací zařízení na Frýdlantsku

KRAJ - V průběhu uplynulého týdne provedli policisté z cizinecké policie kontrolu několika ubytovacích zařízení na Frýdlantsku. Zjistili pouze jeden přestupek. 

4Uplynulý týden ve středu 25. dubna 2018 proběhla další policejní akce cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Tentokrát se policisté z Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort ve spolupráci s kolegy z obvodního oddělení Hejnice a obvodního oddělení Nové Město pod Smrkem zaměřili na ubytovací zařízení na Frýdlantsku.

Policejní akce byla zaměřena na neoprávněný pobyt cizinců na území České republiky, na porušení povinností cizinců dle zákona o pobytu cizinců, ale také na ubytovatele, zda tito neporušují povinnosti, které jim ukládá zákon o pobytu cizinců. Kromě toho policisté pátrali také po pohřešovaných a hledaných osobách, vozidlech a věcech.
3
Během akce provedli policisté kontrolu celkem tří ubytovacích zařízení, ve kterých zkontrolovali na 50 osob, z toho 47 cizinců a 3 občany České republiky.  Nejvíce zkontrolovaných cizinců pocházelo převážně ze Slovenska.  Během kontroly policisté zjistili pouze 1 přestupek dle zákona o pobytu cizinců, za který uložili cizinci v příkazním řízení pokutu ve výš 200 korun. Tentokrát měli jak cizinci, tak i ubytovatelé vše v pořádku, neboť mimo tento prohřešek cizince nezjistili policisté z cizinecké policie ani z odvodního oddělení žádné jiné protiprávní jednání.

V průběhu roku budou policisté z cizinecké policie v podobných akcích pokračovat. 
 

3. 5. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem