Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cizinecká policie kontrolovala cizince

HRADECKO - Při kontrole na Novobydžovsku odhalili devět nelegálně pracujících cizinců. 

Ve středu 14. března vyrazila hradecká cizinecká policie společně s celníky na Novobydžovsko. V součinnosti zkontrolovali nelegální zaměstnanost, pobyt cizinců a pravost předkládaných dokladů a listin celkem u třech předem vytipovaných společností.

Celníci se zabývali kontrolou pracovních povolení a dodržováním zákona o zaměstnanosti.  U jednoho z kontrolovaných subjektů, jenž se věnoval výrobní činnosti, celníci zjistili, že nelegálně zaměstnává devět Ukrajinců. Osm z nich disponovalo polskými vízy, které je neopravňují k pracovní činnosti v České republice. Jeden občan Ukrajiny vlastnil české vízum, ale rovněž bez platného pracovního povolení vydaného českými úřady.

Cizinecká policie provedla u všech kontrolovaných cizinců kontrolu dodržování zákona o pobytu cizinců, stejně tak i kontrolu pravosti předložených dokladů. Skupinka devíti cizinců byla na místě policií zajištěna, neboť se dopustili jednání, pro které může být jejich pobyt na území ukončen. Ještě téhož dne s nimi cizinecká policie zahájila správní řízení o správním vyhoštění z území Evropské unie. Hned následujícího dne bylo 8 cizinců vyhoštěno.

Českému zaměstnavateli nyní hrozí pokuta až do výše deseti milionů korun. Vzhledem k efektivní spolupráci obou složek se podobným součinnostním kontrolám budou policisté s celníky věnovat i nadále.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
tiskový mluvčí policie Královéhradeckého kraje

por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj

16. března 2018; 10:40

vytisknout  e-mailem