Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cizinec napadl mačetou dva muže

VSETÍNSKO: Krajští kriminalisté ho stíhají vazebně. 

Krajští kriminalisté stíhají vazebně cizince, který uplynulý víkend napadl ve Vsetíně „mačetou“ dva muže. Vyšetřovatel cizího státního příslušníka obvinil ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a trestného činu výtržnictví. Hrozí mu až dvanáctiletý trest odnětí svobody.

Incident se odehrál uplynulou sobotu o půl jedenácté večer před barem v centru Vsetína, kde vznikl konflikt mezi cizincem, dvěma muži a jednou ženou. Čtyřicetiletý cizinec po konfliktu z místa odešel a po několika minutách se vrátil ozbrojen železnou pásovinou s ostřím, připomínající mačetu. Nejprve zaútočil na třiatřicetiletého muže, kterého udeřil „mačetou“ do hlavy. Muž se po útoku skácel na zem, kde zůstal v bezvědomí ležet. Osmatřicetiletý kamarád zraněného muže, který útok viděl, se chtěl na agresivního muže vrhnout, ovšem ten na něj zaútočil stejným způsobem. Silným úderem ho zasáhl do hlavy a z místa utekl. Přítomní přivolali rychlou záchrannou službu, která odvezla oba zraněné muže do nemocnice.

Vsetínští policisté začali ihned po oznámení útoku po muži pátrat a za několik minut ho zadrželi v ulicích Vsetína. „Mačetu“ už samozřejmě u sebe neměl, našel ji pak psovod se psem v křovinách, nedalo místa útoku. Všichni aktéři byli v době incidentu ovlivněni alkoholem, útočníkovi jsme naměřili přes dvě promile.

Krajští kriminalisté začátkem týdne muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a trestného činu výtržnictví a podali státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Obviněný muž už byl v minulosti ve své zemi odsouzen k trestu odnětí svobody za násilnou trestnou činnost.

30. srpna 2018, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem