Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cizinec měl u sebe několik narkosáčků

LIBEREC - Policisté kontrolovali uplynulý týden na Tř. 1. Máje cizince, který měl u sebe několik narkosáčků s obsahem bílé krystalické látky. Sám byl pod vlivem drog. 

Uplynulý týden 13. února 2018 prováděli policisté z oddělení hlídkové služby dohled nad veřejným pořádkem v centru města Liberce. Krátce před devátou hodinou večer provedla hlídka na Tř. 1. Máje kontrolu osoby. Jednalo se o 25letého cizince. Vzhledem k tomu, že muž jevil na první pohled známky ovlivnění návykovou látkou, provedli u něj policisté orientační test na detekci návykových látek testrem DrugWipe 5S. Výsledek testu ukázal pozitivní hodnoty na látku amphetamin/metamphetamin. Dále policisté zajistili u cizince celkem 13 ks průhledných narkosáčků s obsahem bílé krystalické látky o celkové váze přes 20 gramů. I tuto látku podrobili orientačnímu testu na drogy s pozitivním výsledkem.

Zadrženého muže převezli policisté k lékařské prohlídce do Krajské nemocnice Liberec, odkud dále putoval do policejní cely. Policisté vyrozuměli o zadržení zastupitelský úřad jeho rodné země. Cizinec policistům přiznal, že je pravidelným uživatelem drog a sáčky s krystalickou látkou zakoupil od neznámého muže cizí státní příslušnosti.

V dané věci již policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu". Zajištěnou krystalickou látku odeslali k provedení expertizy, která by měla přesně ukázat, o jakou látku se jedná. Po provedených nezbytných úkonech byl cizinec propuštěn následujícího dne na svobodu.
 

20. 2. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem