Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Cizinci jeli z taneční zábavy

BŘECLAVSKO: Policisté ve vozidle našli drogy. 

Břeclavsko - Minulý týden prováděli dopravní policisté z Dálničního oddělení Podivín běžnou silniční kontrolu. Zaměřili se také na vozidlo Renault Master, které přijelo na naše území ze Slovenska. Osádku auta tvořili čtyři cizinci různých národností.

Při kontrole u řidiče vyšel pozitivní test na omamné a psychotropní látky, a tím se rozjelo další šetření. Ve spolupráci s pracovníky celního úřadu provedli kolegové prohlídku vozidla. Služební pes nalezl několik sáčků s krystalickou látkou a další pomůcky k výrobě návykových látek.

Ukázalo se, že skupinka putuje po evropských státech a navštěvuje různé taneční zábavy. Hlavním aktérem v drogové problematice byl právě čtyřicetiletý řidič, který na Českou republiku nebude vzpomínat příliš v dobrém. Chemické rozbory jasně prokázaly, že nalezené krystalické látky v sáčcích jsou látky návykové – konkrétně se jednalo o extázi a pervitin.

Muž si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl od vyšetřovatele podezření z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policisté cizince doprovodili až před soudce, který mu udělil potrestání v podobě vyhoštění z naší republiky a také mu uložil podmíněný trest.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 16. srpna 2017

vytisknout  e-mailem