Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cizince zadrželi policisté přímo na letišti Václava Havla

LIBEREC - Cizinec naplatil výživné na svou dceru v Čechách. Ihned po příletu do České republiky jej policisté zadrželi a nyní čelí trestnímu stíhání. 

Cizinec, který se v České republice oženil a měl zde dceru, po čase od své ženy odešel a měl platit na svou nezletilou dcerku výživné. Třiatřicetiletý cizinec si však myslel, že se této vyživovací povinnosti vůči svému dítěti vyhne, když odcestuje zpět do své rodné země. Ani tam však nenašel to pravé štěstí a rozhodl se zase vrátit zpět do České republiky. Hodlal si zde najít práci. Jenže mezitím mu jeho dluh na výživném pomalu narůstal a od května roku 2017 do současné doby již činil 16 tisíc korun. Jeho bývalá žena učinila na Policii ČR trestní oznámení na konci září loňského roku.

V úterý 13. února 2018 přicestoval letecky z Istanbulu na mezinárodní letiště Václava Havla v Praze, kde již na něj čekali policisté. Cizinec byl totiž od listopadu loňského roku v celostátním pátrání a byl na něj vydán souhlas státního zástupce se zadržením z důvodu podezření ze spáchání přečinu "zanedbání povinné výživy".

Liberečtí policisté eskortovali cizince z pražského letiště do Liberce, kde proti němu liberečtí kriminalisté následně zahájili trestní stíhání pro přečin "zanedbání povinné výživy", za který ho může nyní soud poslat až na dva roky do vězení. Trestní stíhání 33letého cizince probíhá na svobodě.
 

20. 2. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem