Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cizince i jeho spolujezdkyni transportoval z místa nehody vrtulník

LIBERECKO - Mezi Habarticemi a Pertolticemi na Frýdlantsku havaroval v pátek dopoledne cizinec ve vozidle Suzuki. Utrpěl těžké zranění, jeho spolujezdkyně byla také zraněna. 

Těžkým zraněním řidiče a blíže nespecifikovaným lehkým zraněním spolujezdkyně skončila vážná dopravní nehoda, která se stala v pátek 11. září 2015 krátce po půl dvanácté dopoledne na silnici I. třídy č. 13 na Frýdlantsku. Mezi obcemi Habartice a Pertoltice zde havaroval 76letý cizinec s osobním vozidlem Suzuki. Řidič jel ve směru od Habartic, kde na rovném úseku vozovky po projetí pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost mokré vozovce a s vozidlem se dostal do smyku. Vozidlo se stalo neovladatelným a následně sjelo vlevo mimo vozovku. Zde se zastavilo boční stranou až o vzrostlý strom.

DN Habartice - Pertoltice
Při nehodě utrpěl řidič těžké zranění a dále lehké zranění jeho 77letá spolujezdkyně na předním sedadle. Obě zraněné osoby transportoval po vyproštění z vozidla z místa nehody vrtulník letecké záchranné služby do Krajské nemocnice Liberec, kde byly následně hospitalizovány.

Policisté nemohli u zraněného řidiče provést orientační dechovou zkoušku na alkohol, proto si cestou  operačního střediska zažádali o provedení lékařského vyšetření spojeného s odběrem krve v nemocnici. Vzhledem k tomu, že se jednalo o cizince, došlo k vyrozumění příbuzných cestou policejního prezidia. Nabourané vozidlo nechali policisté z místa nehody odtáhnout smluvní odtahovou službou. Na vozidle vznikla předběžná škoda 60 tisíc korun. Nehodou se i nadále zabývají policisté z Dopravního inspektorátu policie Liberec.
 

14.9.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN Habartice - Pertoltice

DN Habartice - Pertoltice 

Detailní náhled

DN Habartice - Petoltice 1

DN Habartice - Petoltice 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem