Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cizího tabletu si příliš neužili

NÁCHODSKO – Trojice mužů stihla jen vypít pivo a utratit mince. 

V pondělí 10. 7. 2017 majitelka jedné provozovny v Polici nad Metují ohlásila na policii vloupání, k němuž došlo předešlé noci. Z objektu, do něhož někdo vnikl násilným otevřením několika dveří, podle majitelky zmizely pouze drobné mince, sada plechovkového piva z lednice a tablet v hodnotě pěti tisíc korun. Zloděj, či zloději, po součtu odcizených věcí a poškozeného interiéru celkem natropili škodu přesahující osm tisíc korun.

Policie případ zaevidovala jako přečin krádeže vloupáním a začala pátrat. Už záhy vyšly najevo stopy, vedoucí k trojici mladíků. Pozornosti zainteresovaného okolí totiž neušli tři mladší muži popíjející pivo s plochou krabicí v igelitce. A tak muži ve věku 18, 21 a 39 po provedené kontrole skončili i s tabletem v rukách policistů. 

Z parku V Hronově, kam trojice stačila přes noc doputovat, následovala policejní hlídku na služebnu, kde s nimi policie ještě během pondělního dne zahájila zkrácené přípravné řízení pro přečin krádeže vloupáním s možným až dvouletým trestem odnětí svobody. Pivo z lednice už sice povedený trojlístek vypil a drobné utratil za cigarety a sladkosti, ale tablet jim policisté odebrali a obratem vrátili nepoškozený majitelům.

por. Mgr. Eva Prachařová
11. 7. 2017 v 10.00

vytisknout  e-mailem