Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cizí mobil ? To ne!

NÁCHODSKO - Arogantní muž má na krku obvinění z loupeže 

 

mobil2.jpgIlustrační foto/Policie ČR

Jen pár hodin stačilo policistům k dopadení 36 letého agresora z Broumova, který v Polici nad Metují bezdůvodně napadl mladého muže a sebral mu mobilní telefon. Podle výpovědi dalších osob přítomných incidentu, se mu zpočátku nelíbilo, že se na něj napadený "dívá". Policie dnes (23. 12. 2015) jeho jednání ohodnotila jako trestný čin loupeže a jemu nyní hrozí dvou až osmiletý trest odnětí svobody.

 

V pondělí 22. prosince 2015 okolo sedmé hodiny večer ke skupince mladých lidí na autobusovém nádraží v Polici nad Metují přišla trojice mužů a jeden z nich, již zmíněný 36letý muž z Broumova, je začal vulgárně slovně napadat. Pak jeho agrese vyvrcholila i ve fyzický útok proti jednomu z přítomných mladíků. Při potyčce mladému muži vypadl z ruky mobilní telefon, který zvedla a dala k sobě do kapsy kamarádka. Když to agresor uviděl, pod pohrůžkou násilí jí telelefon přinutil vydat, se slovy, že je mobil jeho. Hned poté zašel telefon prodat do nejbližší restaurace a peníze získané jeho prodejem ještě téhož večera propil.

Jenže hned po napadení po násilníkovi policisté rozjeli pátrání a už následujícího rána si pro něj náchodští kriminalisté přišli. Díky rychlému pátrání se policistům podařilo zajistit jak agresora, tak i mobilní telefon a ještě před Vánocemi ho vrátit majiteli. Jen nový kupec přišel zkrátka. Vydanou tisícikorunu za zánovní Samsung Galaxy A5 bude muset vymáhat na útočníkovi, policistům musel mobil samozřejmě vydat zdarma.

Napadený mladík si tak bude moci se svými blízkými popřát hezké svátky a dárky pod stromek svým vlastním telefonem, agresor dostal nadílku od policistů v podobě zahájení trestního stíhání pro loupež s možným trestem odnětí svobody v délce dvou až osmi let.

por. Mgr. Eva Prachařová
23. 12. 2015 v 13. hodin

vytisknout  e-mailem