Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Děti navštívily Místní oddělení Policie ČR v Bohnicích

V pátek 21. listopadu 2008 žáčci z 2.C Základní školy Ústavní Praha 8, kteří jsou zapojeni do preventivního projektu Policie ČR - AJAX, navštívili služebnu policie - Místní oddělení Policie ČR v Praze 8 Bohnice. 

Zde byli přivítáni vedením místního oddělení, které je provedlo po jejich nově zrekonstruovaném útvaru v rámci projektu P1000. Malým školákům byl dále vysvětlen systém činnosti místního oddělení, předvedena technika a služební dopravní prostředky. Pracovníky preventivně informační skupiny z Obvodního ředitelství Praha III a policisty z Místního oddělení Bohnice byla poté zodpovězena řada všetečných dotazů týkajících se práce Policie ČR a všeho co na provedené exkurzi děti viděly. Děvčata a chlapci nejvíce ocenili, že si na některé pomůcky policistů mohli sáhnout a i vyzkoušet.

Žáčkům se exkurze velice líbila a byli s ní nadmíru spokojeni. Rodiče byli ten den nuceni svými špunty jít se podívat kolem služebny, kde jim jejich děti vysvětlily podrobně k čemu slouží taková schránka důvěry, kde mají policisté zaparkována služební vozidla, jakým tlačítkem se zapíná maják nebo jakou má hodnost pan policista sloužící na stálé službě. Bylo toho mnoho, co bylo nutno sdělit rodičům, či ostatním příbuzným.

Touto cestou naši malí kamarádi děkují policistům z Místního oddělení Policie ČR Bohnice za příjemné přivítání a trpělivé vysvětlení všeho, co je zajímalo.

Autor článku:
pprap. Jiří Havel - PIS OŘ Praha III

 

Odkazy do noveho okna

Místní oddělení PČR Bohnice-1

Místní oddělení PČR Bohnice-1 

Detailní náhled

Místní oddělení PČR Bohnice-2

Místní oddělení PČR Bohnice-2 

Detailní náhled

Místní oddělení PČR Bohnice-3

Místní oddělení PČR Bohnice-3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem