Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chytili ho dvakrát po sobě

DĚČÍNSKO – Za opakovanou jízdu přes zákaz skončil v cele a následně byl do 48 hodin postaven před soud; Neposílali syna do školy, nyní čelí trestnímu stíhání… 

     Za nepoučitelného by se dal považovat 29letý muž, který nakonec skončil v policejní cele. Dvakrát během jednoho dne, v rozmezí necelých dvou hodin  byl chycen  za volantem osobního motorového  vozidla přesto, že měl platný zákaz řízení.

     Poprvé na něj narazili v úterý 6. února, krátce před polednem, strážníci Městské policie Děčín v ulicích Podmokel.  Při kontrole zjistili, že muž má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel.  Dalším krokem potom byl převoz muže na obvodní oddělení Děčín - Podmokly a  zahájení úkonů trestního řízení pro přečin maření výkonu úředního  rozhodnutí a vykázání.  Následně podezřelému policisté také sdělili podezření pro uvedený přečin.  

     Muž si ale ze zákazu řízení pravděpodobně velkou  hlavu nedělal, protože za volant vozidla usedl znova.  O necelé dvě hodiny později byl v Děčíně hlídkou  policistů z oddělení hlídkové služby  zastaven a kontrolován opět, při řízení stejného vozidla, v ulici Hankova. Provedenou lustrací policisté znova ověřili, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel  uložený Magistrátem města Děčín až do května 2025.   Muže zadrželi a eskortovali do policejní cely.  Vzhledem k tomu, že byl podezřelý opakovaně zastaven a kontrolován při řízení motorového vozidla, tak mu následně  policisté  z obvodního oddělení Děčín – Podmokly rozšířili  sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního  rozhodnutí a vykázání o další skutek. 

     V režimu zrychleného  zkráceného přípravného řízení byl muž dnešního dne v rámci 48 hodinové lhůty postaven před soud, který rozhodl o jeho potrestání podmíněným  trestem odnětí svobody a trestem zákazu činnosti.   

Neposílali syna do školy, nyní čelí trestnímu stíhání

     V těchto dnech zahájili děčínští kriminalisté trestní stíhání 47leté ženy a 50letého muže, které obvinili ze spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Podle zjištění kriminalistů nedbali jako rodiče a zákonní zástupci o povinnou školní docházku svého nezletilého potomka. V první polovině školního roku 2023/2024 měl jejich nezletilý potomek  507 neomluvených vyučovacích hodin. V případě uznání viny u soudu hrozí  obviněným  až pětiletý trest odnětí svobody, neboť se takového jednání měli  dopustit opětovně a po delší dobu. 

Děčín 8. února 2024
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem