Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Chystáte se na dovolenou?

PELHŘIMOVSKO: Předejte známému klíče, aby vybíral Vaši přeplněnou schránku. 

Pelhřimovsko - Již za několik dní začíná pro mnohé z nás dovolená a pochopitelně i konec školy a s ní spojené prázdniny. Rádi bychom si užili tyto chvíle opravdu naplno, bez zbytečných starostí, či času stráveného na úřadech, policii či v těch nejhorších případech v nemocnici.

Proto jen několik rad a upozornění ze strany Policie ČR.
  •  zabezpečení domu
    Pokud odjíždíte na dovolenou, zabezpečte svůj dům před případnými zloději. Domluvte se se sousedy či známými a požádejte je, zda vám budou po dobu vaší nepřítomnosti chodit zalévat květiny, větrat v bytě, vybírat schránku. Před cizími lidmi se raději o termínu Vaší dovolené nezmiňujte. 
  •  zabezpečení automobilu
  • Při svých cestách za památkami či houbařením , v zaparkovaném a uzamčeném automobilu nenechávejte rezervní klíče ani doklady. Při odchodu automobil dostatečně zabezpečte, nenechávejte otevřená okénka ( ani střešní). Neodkládejte   na viditelná místa, jako jsou sedadla a odkládací plochy, drahé věci - mobilní telefony, fotoaparáty, kufříky a kabelky. 
  •   bezpečnost v obchodních domech
      Na Pelhřimovsku jsme zaznamenali větší příliv turistů. Rádi bychom proto všechny občany upozornili na zvýšenou pozornost   a větší opatrnost v obchodních domech a supermarketech. Nenechávejte v otevřených taškách volně ležet peněženky, osobní doklady či mobilní telefony. Při vybírání zboží v obchodech přestáváte vnímat okolí a tak stačí chvilka a u pokladny poté zjistíte, že nemáte čím zaplatit.
  •  

     

  •   odcizené kreditní karty   
    Rovněž odložení peněženky, či mobilního telefonu na stolečku v kavárně nebo v zahradní restauraci se nemusí vyplatit. Časté případy, které v současné době Policie ČR řeší jsou i odcizené kreditní karty. V takovýchto případech neváhejte a po zjištění odcizení kreditní karty tuto ihned u příslušného peněžního ústavu zablokujte!
 
por. Hana Kotková, tiskpe@mvcr.cz  
 

vytisknout  e-mailem