Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chybějící značky ho prozradily

Benešovsko – Policisté oddělení hlídkové služby pronásledovali vozidlo bez registračních značek přes pole až do nedalekého lesíka. 

Na Nový rok, během své běžné hlídkové činnosti, si policisté povšimli vozidla, jedoucího po silnici bez potřebných registračních značek. Díky osobní a místní znalosti v řidiči rozpoznali osobu, která je známá svou trestnou činností. Proto se hlídka rozhodla vozidlo zastavit, a to prostřednictvím majáků modročervené barvy společně s nápisem "STOP, POLICIE" a zvukovým doprovodem.

Na tuto výzvu ale řidič nereagoval a začal policistům ujíždět. Hlídka vozidlo pronásledovala několik stovek metrů přes pole až do nedalekého lesíka, kde ho také policisté při vystupování zajistili. Svou krkolomnou jízdou způsobil vážnou závadu na vozidle a nemohl dále pokračovat. Lustrací řidiče se potvrdil instinkt hlídky, protože muž řídil bez řidičského průkazu.

(NE)řidič se tímto jednáním dopustil hned několika přestupků, které policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání.

nprap. Jaroslav Bican
P ČR Benešov
10. 2. 2021

vytisknout  e-mailem