Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chuti neodolal

LITOMĚŘICKO – Z rukou policistů si převzal další sdělení podezření… 

V lovosickém nákupním centru byl v uplynulých dnech zadržen 40letý muž při nakupování bez placení. Odcizil z prodejny vystavené zboží, aniž by ho zaplatil. Přivolaní policisté zjistili, že se jedná o známou tvář. Místní recidivista tentokrát dostal chuť na konzervy tuňáka, kterých měl při sobě uschovaných více než desítku. Na policejní služebně mu bylo sděleno další podezření pro trestný čin krádeže a v případě soudem uznané viny mu hrozí až tříleté vězení.

Taška ho navnadila

Nákupní taška, ponechaná na sedadle vozidla zaparkovaného v jedné z roudnických ulic, pravděpodobně navnadila neznámého lapku, který se neváhal do vozu vloupat. Po rozbití skleněné výplně okna si z vozu odnesl tašku s obsahem dvanácti lahví alkoholických nápojů. Způsobená škoda činí více než 4 tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Otevřené okno

Do rodinného domu ve Štětí vnikl v odpoledních hodinách otevřeným oknem v přízemí neznámý pachatel. Při krádeži šperků uložených v bytě byl vyrušen poškozenou. Následně z místa utekl oknem, kterým přišel. Stihl však odcizit šperky za více než 12 tisíc korun. Po neznámém lapkovi policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.

Pozor na otevřená okna! Teplejší počasí je spojeno s častým větráním a právě otevřených oken využívají někteří lapkové k snadnému získání kořisti. Proto je důležité pamatovat především na okna v přízemí a při odchodu z obydlí je nenechávat otevřená ani tzv. ventilaci, která bývá zloději často překonána.

Litoměřice, 21. 9. 2017, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 207
email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem