Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chtěli zaměstnání

ZLÍNSKO: Zaměstnání nemají, přišli o peníze. 

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality obvinili dvaatřicetiletého muže z Uherského Hradiště ze spáchání trestného činu podvod, protože v jedenácti případech většinou ve Zlíně pod příslibem zprostředkování zaměstnání nebo výhodné investice vylákal z mužů i žen celkem 146 tisíc korun, které si ponechal pro vlastní potřebu. V případě odsouzení hrozí devětkrát soudně trestanému muži až pětiletý trest odnětí svobody.

Obviněný muž oslovoval zájemce o zprostředkování zaměstnání prostřednictvím sociálních sítí a konkrétních skupin zaměřených na hledání práce. Zájemcům přislíbil sjednání zaměstnání a požadoval za to různě vysoké finanční částky. Peníze chtěl také za lékařskou prohlídku před nástupem do zaměstnání. Zároveň některým ze zájemců nabízel zhodnocení finančních prostředků prostřednictvím investic. Ženy i muži mu peníze předávali v hotovosti na předem sjednaném místě, většinou ve Zlíně – Malenovicích. Jednalo se o částky od 900 do 73 tisíc korun. Jakmile mu peníze předali, muž se stal nekontaktní.

Obviněný muž svoje jednání ve většině případů popřel.

Vzhledem k tomu, že je velmi pravděpodobné, že se obětí tohoto podvodníka stali i další zájemci o zaměstnání, kteří si podávali inzerát na sociální síti, žádáme, aby se přihlásili na lince tísňového volání policie – 158, na kterékoli policejní služebně nebo přímo na oddělení hospodářské kriminality  ve Zlíně na číslo 974 666 355.   

16. ledna 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem