Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Chtěli ujíždět policistům

HODONÍNSKO: Jejich šance nebyly veliké a nakonec daleko neujeli. 

V sobotu odpoledne se hlídka hodonínských policistů všimla projíždějícího vozidla Citroen, které řídil policistům známý muž s trestní a drogovou minulostí. Rozhodli se proto auto zastavit a řidiče zkontrolovat. Ten však pokyn k zastavení nerespektoval, prudce zrychlil a začal ujíždět ulicemi Hodonína. Když jej policisté dostihli a autem zablokovali cestu, rychle vycouval a ujížděl zase jinam. Policisté jej opět pronásledovali a když viděl, že nemůže ujet, odstavil a vozidlo a začal utíkat. To však podcenil fyzickou stránku policistů, kteří jej po krátké honičce dostihli a zajistili. Při následné kontrole se třiačtyřicetiletý řidič podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. Výzvu k provedení orientačního testu na přítomnost drog, stejně jako lékařské vyšetření s odběrem krve bezdůvodně odmítl. Policisté navíc zjistili, že tento muž není držitelem platného řidičského oprávnění.

Kyjovští policisté zažili obdobnou situaci v sobotu večer. Když chtěli v obci Nechvalín zastavit a zkontrolovat projíždějící Škodu Octavii, tak řidič tohoto vozidla pokyn k zastavení nerespektoval, policejní hlídku objel a začal ujíždět. Policisté tedy začali ujíždějící auto pronásledovat. Ujíždějící řidič si za jízdy vypnul osvětlení vozidla a se zhasnutými světly jel po tmě místními komunikacemi. Na konci jedné z ulic, kam vjel, auto zastavil na polní cestě a dal se na útěk do pole. Policisté se za ním však bezprostředně vydali a v poli jej po malé chvíli dohledali. Za použití donucovacích prostředků je zajistili a eskortovali zpět k vozidlu. Policisté třicetiletého řidiče podrobili dechové zkoušce, která byla negativní. Orientační test na drogy však vykázal přítomnost látky Amfetamin. Řidič s výsledkem testu souhlasil a také přiznal požití návykových látek. Bezdůvodně se však odmítl podrobit lékařskému vyšetření s odběrem krve.

Oba muži tak budou čelit správnímu řízení, ve kterém jim může být uložena pokuta až do výše 50tisíc korun a dvouletý zákaz řízení.

por. Bc. Petr Zámečník, 11. 12. 2017

vytisknout  e-mailem