Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Chtěli si udělat radost, místo toho přišli o peníze

Karvinsko - podvody prostřednictvím webů 

Ode dneška za dva měsíce bude Štědrý den. Někteří pomalu začínají shánět vánoční dárky pro své nejbližší. V poslední letech se velké oblíbenosti těší nákup přes internet, ale bohužel ne všichni prodejci ve virtuálním prostoru jsou poctiví. Může se stát, že v euforii výhodného nákupu, přestaneme být obezřetní.

Hned dva takové případy šetří policisté v Havířově a Orlové.

V prvním případě toužil jeden náctiletý chlapec po kvalitním telefonu. Na veřejném portále našel výhodnou nabídku na iPhone 7. S prodávajícím se prostřednictvím elektronické pošty dohodli na podmínkách prodeje. Bohužel nakupující přistoupil na dohodu zaslání peněz dopředu na účet. Peníze zaslal a prodejce od té doby přestal komunikovat. Poškozenému vznikla škoda ve výši 10 500,- Kč.

Ve druhém případu byl scénář velmi podobný, rozdílný byl jen sortiment. Tentokrát poškozeného zaujala nabídka prodeje Play Station 4. Znovu kupující podlehl podmínkám inzerenta a peníze poslal na bankovní účet dopředu. Teď nemá ani zboží, ani peníze. Poškozený vyčíslil škodu ve výši 7500,- Kč.

V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení přečinu podvod. V případě odhalení a prokázání viny pachateli hrozí až na dvě léta odnětí svobody.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 24. 10. 2017
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence


Havířská 1511
735 06 Karviná – Nové Město

vytisknout  e-mailem