Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěli peníze a vymáhali dluh

MOST - Dvojice teď čelí obvinění z loupeže; Našel peněženku a nechal si ji; Policie kontrolovala nákladní auta a autobusy. 

Policie v Mostě obvinila ze zvlášť závažného zločinu loupeže dva muže z Mostu ve věku 44 a 38 let. Ti měli v centru Mostu přistoupit k poškozenému, a následně ho donutili, aby s nimi šel do jeho bydliště. Jeden z obviněných se náhodně údajně dozvěděl, že poškozený má někomu dlužit peníze a tak pod záminkou vymožení dluhu ho na ulici oslovili s tím, že si jdou pro dlužnou částku. To ale bez vědomí oprávněné osoby. Poškozený je na základě toho pustil do svého bytu. Tam pak muže měli napadnout  fyzicky a chtěli peníze. Poškozený uvedl, že dluh bude splácet po částkách, což se mužům nelíbilo. Chtěli si vzít jako zástavu televizi a když poškozený protestoval, vyinkasoval ránu do hlavy. Nakonec dvojice z bytu odnesla playstation s příslušenstvím v hodnotě 10 tisíc korun. Mladší z dvojice je ve vazební věznici pro majetkovou kriminalitu, druhý obviněný je stíhán na svobodě. 

Zloděj si z auta odnesl autorádio, jiný ve sklepě našel pilu a lustr
Dva případy krádeží vloupáním šetří policisté obvodního oddělení Most Zahradní. Neznámý pachatel se tento týden v noci vloupal do zaparkovaného vozidla na sídlišti Liščí vrch a z auta odcizil autorádio, čepici a další věci. Poškozený motorista vyčíslil hmotnou škodu na částku devět tisíc korun.

Jiný lapka v panelovém domě na sídlišti Výsluní v Mostě vnikl do suterénu, tam se vloupal násilím do jedné sklepní kóje a v ní odcizil nářadí, lustr, domácí kino a další věci, vše za tři tisíce korun.

Peněženku našel na přepážce a ponechal si ji, peníze utratil
Policie v Mostě obvinila z přečinu zatajení věci 51letého muže z Mostu. Ten měl na přepážce jedné pošty najít peněženku, kterou tam zapomněla jedna žena. Muž si položené portmonky všiml, sáhl po ní a ukryl ji do kapsy svého oděvu. Poté z pošty odešel. Nalezenou věc neodevzdal, ale ponechal si ji a dopustil se tak trestného činu. Cizí peníze v celkové částce ve výši 5 800 korun pravděpodobně užil pro vlastní potřebu. Muž je stíhán na svobodě a hrozí mu za to až jeden rok odnětí svobody.

Policisté kontrolovali nákladní i autobusovou dopravu
Dopravní hlídky se tento týden v rámci krajské dopravní akce zaměřily hlavně na kontrolu nákladní a autobusové dopravy. Během dne policisté zastavili 45 motorových vozidel a odhalili 33 přestupků v dopravě. Za 26 z nich uložili muži v uniformách řidičům pokuty ve výši 14 500 korun. Sedm přestupků bude postoupeno do správního řízení. Přestupků se dopustili i řidiči osobních aut. V 16 případech řidiči překročili povolenou rychlost a za to vyinkasovali pokuty ve výši 11 000 korun, tři osoby nebyly připoutány, u 4 vozidel policie zjistila nevyhovující technický stav, jeden řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti a pět porušení zákona se týkalo způsobu jízdy.

Most 1. března 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem