Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chtěli odcizit železo

Majitel je vyrušil  

     Do areálu bývalého zemědělského družstva ve Vranově přijeli 21. února v podvečerních hodinách s vozidlem VW Passat dva mladíci ve věku třiadvacet a dvaadvacet let. Chtěli odcizit železný šrot, který zde ležel na hromadě. Do zavazadlového prostoru naložili trubky, postel, traverzy a další věci o celkové váze kolem sto sedmi kilo. Přitom je však vyrušil majitel areálu, který událost oznámil policistům. Mladíci poté odcizené věci vrátili zpět na místo.
 

     Čerčanští policisté podezřelé převezli na služebnu. Šetřením vyšlo najevo, že starší mladík se protiprávního jednání dopustil i přesto, že byl v červenci roku 2011 rozsudkem Okresního soudu v Benešově pravomocně odsouzen pro trestný čin krádeže. Navíc řídil vozidlo v době, kdy mu Městský úřad v Benešově provedl blokaci řidičského průkazu z důvodu dosažení dvanácti bodů. Muž je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 

     Jednání druhého pachatele policisté kvalifikovali jako přestupek proti majetku podle přestupkového zákona. Uložili mu blokovou pokutu ve výši pěti set korun.

 

por. Bc. Zuzana Stránská

23. únor 2012

 

vytisknout  e-mailem