Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Chtěla podnikat, skončilo to dluhem

LIBERECKO – Mladou ženu policisté obvinili ze zpronevěry. Hrozí jí až dvě léta ve vězení. 

Mladá žena z Liberecka chtěla pracovat v restauračním zařízení, ve kterém je umístěn také terminál jedné ze sázkových kanceláří. Iluze o jednoduchosti podnikání však vzala za své během několika týdnů.
Majitel nemovitosti svěřil 19leté ženě jak dohled nad terminálem, tak také nad barem v objektu na Liberecku. Po nezbytném zaučení se mladá žena začala o své výdělky starat již sama. Bohužel poněkud svérázným způsobem.
V prvních květnových týdnech v podstatě využila setrvačnosti, v níž podnik fungoval, a tak říkajíc se „svezla“ na vlně pracovních úspěchů. Zprvu splácela a odváděla finanční prostředky přesně tak, jak měla, a to až do chvíle, kdy si na provoz musela „vypůjčit“. Hotovost bezmála padesát tisíc korun neodevzdala sázkové společnosti a využila ji pro vlastní potřebu.
Jakmile byl majitel objektu vyrozuměn sázkovou společností o platbách, které měly být, ale nebyly prostřednictvím terminálu zaevidovány a přeposlány, kontaktoval i mladou provozní. Komunikace skončila ve slepé uličce a peníze v nenávratnu. Obrátil se proto na policisty.

Policejní komisař mladou „podnikatelku“ z Liberecka obvinil ze spáchání přečinu zpronevěry, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

15. listopadu 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem