Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Chtěl zmrzačit seniora, aby se o něj mohl starat

BRNO: Vypočítavý muž měl zrůdný plán, naštěstí ho nestihl zrealizovat.  

Jihomoravským kriminalistům z 1. oddělení se podařilo odhalit přípravu hrůzného činu, který delší dobu plánoval třiatřicetiletý muž z Vimperku.

V roce 2003 se přes známého seznámil s nyní šestasedmdesátiletým cizincem, který je poměrně dobře zajištěn a vlastníkem několika nemovitostí po Evropě. Po několika návštěvách senior muži nabídl práci a ten mu nepravidelně jezdil pomáhat s údržbou domů a dělat mu řidiče.

Mimo to se muž však věnoval i páchání různorodé trestné činnosti a v roce 2008 nastoupil do výkonu trestu odnětí svobody. Ve vězení se mu v hlavě zrodil ohavný nápad, že by mohl cizince nechat zavraždit a následně po něm dědit.

Svěřil se spoluvězni, který mu nabídl, že mu s vraždou za jistou odměnu pomůže. Po propuštění z vězení v roce 2013 si muž chtěl rychle opatřit peníze, ale místo toho se dostal opět za mříže. Se svým bývalým spoluvězněm se znovu potkal v září 2016 a pokračovali v plánování.

Vypočítavý muž ovšem tentokrát ustoupil od vraždy a rozhodl se seniorovi „jen“ ublížit, nějak ho zmrzačit, aby se o něj mohl starat a zajistit si tak stálou práci a příjem.

Díky operativní práci kriminalistů a zjištěným poznatkům se podařilo zmařit tento šílený plán před jeho uskutečněním. Podezřelý byl zadržen a při výslechu se ke všemu doznal. Za zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví ve stadiu přípravy mu nyní hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

Zvukový záznam: 2811.mp3

por. Andrea Cejnková, 28. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem