Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Chtěl se zmocnit mobilu své bývalé přítelkyně

CHEBSKO – Teď mu za to hrozí pobyt za mřížemi. 

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Chebu zahájili trestní stíhání 34 letého místního muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Takového jednání se měl obviněný muž dopustit v pondělí 13. listopadu. V odpoledních hodinách přišel do prodejny v Chebu, kde pracuje jeho bývalá přítelkyně. Po ženě požadoval navrácení klíčů od bytu, který spolu užívali a také mobilní telefon. Ten mu však žena odmítla vydat. V úmyslu zmocnit se mobilního telefonu, udeřil ženu pěstí do obličeje a za užití hrubé síly se jí snažil odtáhnout od dveří, kde v zázemí prodejny měla uvedený mobil na nabíječce. Do místnosti zázemí se mu podařilo dostat. Zde se následně přetahoval o mobil s poškozenou ženou, avšak získat se mu jej nepodařilo. Z místa poté odešel.  Žena ze strachu přivolala policisty.

V páchání trestné činnosti není obviněný muž žádný nováček. Již několikrát byl odsouzen a potrestán soudem za majetkovou trestnou činnost. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. O tom, zda skončí ve vazbě, rozhodne v nejbližší době soud. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Zuzana Týřová
16. 11. 2017

vytisknout  e-mailem