Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěl se obohatit

LITOMĚŘICKO – Slibované zboží nedodal a nyní čelí obvinění… 

Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 31letému muži z Mělnicka, který byl v těchto dnech obviněn z trestného činu podvodu. Mělničan vystupoval jako osoba realizující nabídku zboží formou předváděcí akce, která proběhla v letních měsících tohoto roku v Litoměřicích.  V úmyslu obohatit se na úkor jiné osoby, vylákal od jedné z účastnic akce pod příslibem dodání televizoru finanční hotovost ve výši 10 tisíc korun. Uvedeného jednání se dopustil přesto, že věděl, že slibované zboží nedodá.

 

Ohrozila výchovu dítěte

Na výchovu své nezletilé dcery řádně nedohlížela 29letá žena ze Štětí. Závažným způsobem porušila svou rodičovskou povinnost a nezletilá tak zameškala v tomto roce nejméně 120 hodin školní docházky. Obvinění pro trestný čin ohrožování výchovy dítěte si převzala v těchto dnech. V případě soudem uznané viny obviněné hrozí až dvouleté vězení.

 

Pozor na kapsáře!

Vánoční shon pomalu začíná a toho využívají kapesní zloději, kteří mají krádež předem pečlivě nacvičenou a často pracují ve skupinách. Svého cíle většinou dosáhnou rychle a nepozorovaně.

V litoměřickém nákupním centru byl tento týden okraden muž středního věku. Neznámý lapka pravděpodobně využil nestřeženého okamžiku, a když se poškozený věnoval výběru zboží, nezdráhal se mu sáhnout do kapsy oblečení pro mobilní telefon. Hodnota odcizeného přístroje přesahuje 3 tisíce korun. Po pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Jak předcházet kapesním krádežím? Více ZDE.

 

Litoměřice, 8. 12. 2016, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

       +420 724 101 966

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem