Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chraňte své děti před pádem do bazénu

KOLÍNSKO-Chvilková nepozornost muže skončit tragédií. 

Kolínští policisté v uplynulém týdnu řešili případ tonoucího dítěte,které spadlo do nekrytého bazénu. Dítě je v kritickém stavu. Opětovně apelujeme na rodiče, vlastníky bazénu, zahradních jezírek, prosíme nenechávejte své děti bez dozoru. Děti láka voda a příjemné ochlazení v bazénu. Mějte však na paměti, jak velké riziko hrozí. Stačí chvilková nepozornost a nad vašemi dětmi se může zavřít hladina. Chraňte své děti a snažte se zabezpečit přístup do bazénu, aby do něj dítě nemohlo spadnout.

Bezpečnostní zásady:

  • V první řadě je nezbytné mít děti neustále pod kontrolou. Stačí malá chvíle nepozornosti, která může mít tragický následek.
  • Bazén můžeme efektivně zabezpečit tím, že jej celý zakryjeme. Jako vhodné krytí bazénu poslouží klasické zastřešení.
  • Další důležitou součástí bezpečnosti v okolí zahradního bazénu jsou prvky jako kvalitní zábradlí, madla a úchyty, pevné schůdky či dostatečně vysoké oplocení (minimálně 80 centimetrů). Dobrým pomocníkem může být také aquasenzor, který v případě pádu dítěte do bazénu spustí hlasitý poplach.
  • Zejména pro nejmenší děti může být nebezpečné i velmi malé množství vody. Proto nesmíme podcenit zabezpečení celého vodního prostoru včetně mělčiny. Malé děti se totiž mohou utopit už ve dvaceti centimetrech vody.
  • Při dovádění ve vodě a okolo ní by na sobě děti měly mít nafukovací pomůcky (křidélka, vestu nebo kruh), které je nadnáší.

por. Martina Fejfarová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
5. srpna 2019

vytisknout  e-mailem