Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chodkyně zůstala stát v kolejišti, srazil ji vlak

NÁCHODSKO - Chtěla vyprostit zaseknuté kolečko příruční tašky 

VlakVlak/Foto Policie ČR
Ve čtvrtek 6.12.2012 krátce po 17. hodině večer náchodská policiejní hlídka vyjížděla k události na železničním přejezdu v Náchodě-Bělovsi. Přijíždějící osobní vlak Regionova tam srazil 53letou ženu.

Žena vešla na přejezd zřejmě již v době, kdy byly staženy závory, a snažila se rychle přejít. Při přecházení se jí však v kolejišti zaseklo kolečko ručního vozíku (tašky). Žena pravděpodobně zazmatkovala a snažila se tašku vyprostit, přestože se již blížil vlak.Strojvůdci se po spatření osoby na kolejích i přes okamžité brzdění soupravu nepodařilo zastavit včas před chodkyní. Pravý roh brzícího vlaku do ženy lomcující s vozíkem narazil a srazil ji vedle kolejí. Zaseknutou tašku náraz zcela zničil, její obsah museli policisté posbírat. Žena, k níž svědci hned přivolali lékařskou pomoc, utrpěla zranění na hlavě a horní končetině. Rychlá záchranná služby ji po prvotním ošetření na místě převezla do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Strojvůdci byla na místě provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem, u chodkyně byl vzhledem k charakteru zranění vyžádán odběr krve. Všechny okolnosti události policisté dále vyšetřují.

por. Mgr. Eva Prachařová,
7.12.2012 v 11:00

Odkazy do noveho okna

Koleje

Náchod-Běloves 

Detailní náhled

Vlak

Náchod-Běloves 

Detailní náhled

Vlak a taška

Náchod-Běloves 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem