Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chodkyně šla na červenou, vešla přímo před auto

ZLÍNSKO: Skončila v nemocnici. 

Ve středu před šestou hodinou ráno srazil dvaatřicetiletý řidič vozidla KIA devětapadesátiletou chodkyni, která přecházela čtyřproudovou vozovku na třídě T. Bati ve Zlíně - Prštném na červený světelný signál na semaforu. Chtěla stihnout trolejbus. Trolejbus nestihla, zato skončila se zraněním v nemocnici.

Řidič jel ve směru od Otrokovic do Zlína v pravém jízdním pruhu. Na zelený světelný signál se rozjel a pravděpodobně si přitom nevšiml chodkyně, která šla po přechodu pro chodce na červený světelný signál, a srazil ji. Chodkyně po střetu upadla na chodník. Řidič za křižovatkou ihned zastavil, aby zjistil, zda žena neutrpěla zranění.

Dechové zkoušky u obou účastníků dopravní nehody byly negativní. Veškeré další okolnosti tohoto střetu jsou v šetření zlínských dopravních policistů. Žádají o pomoc také svědky události. Pokud jste ve středu před šestou hodinou ráno projížděli Zlínem, případně jste procházeli kolem nákupního střediska Albert ve Zlíně – Prštném a viděli střet vozidla a chodkyně, nebo máte tuto událost natočenu na kameře, volejte na linku 158.

 Děkujeme.

26. ledna 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Místo střetu

Místo střetu 

Detailní náhled

Směr jízdy vozidla

Směr jízdy vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem