Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chodkyně se střetla s autem

LOUNY - Dívka vyvázla z nehody bez zranění... 

Obrovské štěstí měla 15letá dívka, která se ve středu odpoledne střetla na přechodu pro chodce s osobním vozidlem a z této nehody vyvázla bez zranění. Kolize se odehrála v lounské ulici Osvoboditelů. Mladá chodkyně vstoupila náhle do vozovky, když v té době z levé strany, od křižovatky Komenského náměstí směrem k autobusovému nádraží, přijíždělo osobní vozidlo zn. Škoda Fabia. Devětatřicetiletý řidič již nestačil střetu zabránit a dívka se střetla s pravou částí vozidla. Naštěstí při nehodě neutrpěla žádné zranění. Alkohol byl u obou účastníků nehody vyloučen dechovou zkouškou. Policisté nabádají v této souvislosti chodce, aby si uvědomili, že na vyznačených přechodech nemají absolutní přednost a podle toho se také na komunikaci chovali. I velmi opatrní a ohleduplní řidiči nemají mnohdy šanci podobným střetům zabránit a zbytečně pak dochází k tragédiím. 

Neplatiči alimentů

Krkavčí otcové neplatí na svoje děti, policie je proto stíhá z trestného činu zanedbání povinné výživy. Několik takových případů řešili policejní komisaři v minulých dnech. Přes osmdesát tisíc korun dluží k rukám matky například 38letý muž ze Žatecka. Na své dvě děti neplatí již od května roku 2006, i když mu to nařídil Okresní soud v Lounech. Další hříšník z Lounska zanedbává vyživovací povinnost ke své dceři. Matce neplatí výživné již od června roku 2007. Jeho dluh tak činí 23 200 Kč. Na svoji dceru, která žije s matkou v Žatci, neplatí výživné také 23letý krkavčí otec z Lounska. Ačkoli mu to nařídil Krajský soud v Ústí nad Labem, tuto povinnost zanedbává. Poškozené dluží 19 tisíc korun. Jenom o jeden tisíc korun méně dluží na výživném i 33letý muž ze Žatce na své tři děti. Jejich matce neplatí od dubna roku 2009 s výjimkou několika měsíců. Všichni obvinění jsou vyšetřováni na svobodě. 

Řídil motorku, i když nesmí

Ve středu ráno řídil v Kryrech motocykl zn. Honda 600 CBR 27letý mladík. Za řídítka tohoto vozidla usedl i přesto, že mu dvěma rozsudky byl uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel. První zákaz, který učinil Okresní soud v Lounech, platil od 13. ledna 2009 do 13. ledna 2011 a druhý rozsudek, který vynesl Okresní soud v Jihlavě, mu zakázal řízení v době od 27. června 2009 do 27. června 2012. Tyto rozsudky však mladík nerespektoval a dál řídil. Proto mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za tento skutek ukládá trestní zákoník až tříletý pobyt za mřížemi. Mladík je vyšetřován na svobodě.

Požár trafostanice

Ve středu, krátce před osmou hodinou večer, vyjížděli hasiči a policisté k požáru trafostanice v lounské ulici 17. listopadu. Došlo tam k zahoření kabelů. Příčinou vzniku požáru byl zkrat na koncových kabelech. Požár zlikvidoval Hasičský záchranný sbor Louny. Škoda nebyla dosud vyčíslena. Ke zranění osob nedošlo.

Louny, 10. června 2010   

vytisknout  e-mailem