Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chodil po obci a ohrožoval lidi mačetou

ZLÍNSKO: Skončil v policejní cele. 

Policisté z Otrokovic sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví pětapadesátiletému muži z blízké obce za to, že v neděli po jednadvacáté hodině v podnapilém stavu chodil v centru obce s mačetou a vyhrožoval tamním obyvatelům. Z tento trestný čin by mohl recidivista v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi.

Operační důstojník přijal v neděli po jednadvacáté hodině oznámení na lince tísňového volání policie o muži, který chodí s mačetou po obci a vyhrožuje, že všechny kolem zabije. Na místo vyslal prvosledovou hlídku i policisty z pohotovostního a eskortního oddělení. Policisté zjistili, co se v obci stalo, a začali pátrat po výtržníkovi. Když stanovili, o koho se jedná, postupovali s velkou opatrností. Muž byl totiž už několikrát odsouzen za ublížení na zdraví. Do jeho bydliště proto jako první vstoupil psovod se speciálně vycvičeným služebním psem, a za pomoci kolegů muže zadržel. Muž u sebe v tu chvíli neměl žádnou zbraň a tvrdil, že se jedná o omyl. Jeho soused ovšem policistům potvrdil, že si mačetu před chvílí uschoval u něj.

Dechová zkouška u výtržníka ukázala hodnotu téměř dvě promile alkoholu. Policisté muže převezli do policejní cely a zbraň mu odebrali. Následující den se devětkrát trestaný recidivista ke všemu přiznal a vysvětlil, že by nikomu neublížil.

19. června 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem