Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chlípník chtěl ženu znásilnit! Tomu nejhoršímu zabránil kolemjdoucí

BEROUNSKO – Kriminalisté násilníka vypátrali a zadrželi během několika hodin. 

Pokusil se znásilnit ženu poblíž berounského vlakového nádraží, ale naštěstí slyšel volání o pomoc kolemjdoucí. Ten šel za hlasem a násilníka od mladé ženy odtrhl. 

K události došlo 27. července po půlnoci, kousek od nádraží. Třiadvacetiletá žena šla ulicí Švýcarská, kde po cestě spatřila dva muže. Neměla z nich příjemný pocit, a proto se rozhodla změnit směr. Po chvíli ji došel jeden z mužů, oslovil ji a poté na ni začal i sahat. Ona se ho snažila od sebe odstrčit, nicméně on ji zezadu obejmul a odtáhl do křoví, kde ji povalil na zem. Mladá žena začala volat o pomoc a snažila se dostat chlípníkovi ze sevření, avšak jeho nic neodradilo. Rozepnul ji knoflík i zip od kalhot, osahával ji a připravoval se na soulož. Naštěstí v tu chvíli procházel okolím 32letý kolemjdoucí, který zaslechl výkřiky volání o pomoc. Šel za hlasem, kde posléze spatřil ženu v sevření muže. Okamžitě začal jednat a sexuchtivého útočníka od ní odrhnul. Násilník se pak zvedl a začal běžet pryč. V tu chvíli šla okolo místa ještě dvojice, která také volání o pomoc slyšela, ale neviděla samotnou událost ani muže, který se pokoušel vynutit si sex po ženě. Žena s mužem zůstali u zdrcené dívky, pomohli ji zvednout se ze země a vyčkali s ní na příjezd policistů. Mezitím, když byl pár u mladé ženy, dvaatřicetiletý muž, kterému se podařilo zabránit hrůzné události, se snažil útočníka zastavit a vyčkat s ním na policejní hlídku, avšak ten se dal na útěk. Zachránce ale byl rychlejší v tom, že ho stihl alespoň natočit a videozáznam předat kriminalistům.

Na místo činu byla vyslána operačním důstojníkem kromě policistů a kriminalistů také kladenská psovodka se svým služebním psem Casiopea. Policistka své čtyřnohé parťačce dala načichat možný pach pachatele a fenka ihned šla po stopě dlouhé asi 150 metrů vedoucí směrem k místní ubytovně. Pak ještě pokračovala k pekárně, ale tam už stopa skončila. Precizní prací fenky a její psovodky velkým podílem napomohla k nalezení místa, kde by se mohl pachatel skrývat.

Kriminalisté dalším šetřením a pečlivou prací podezřelého muže z násilné trestné činnosti vypátrali a zadrželi ještě tentýž den do několika hodin od činu.

Po výsleších jednotlivých osob komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila proti 35letému muži trestní stíhání a obvinila ho ze zvlášť závažného zločinu znásilnění spáchaného ve stádiu pokusu. 
Obviněný muž, který je stíhán vazebně, byl v minulosti 3krát pravomocně odsouzen za násilnou trestnou činnost a nyní mu za pokus znásilnění hrozí trest odnětím svobody na 2 roky až deset let.

Velké DÍKY patří 32letému muži, který zabránil hrůznému činu v podobě dokonaného znásilnění a také procházející dvojici, které nebylo volání o pomoc ze strany mladé ženy lhostejné a přispěchali k ní na pomoc.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
4. srpna 2022

vytisknout  e-mailem