Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Chlapec z cizího města

Karviná - mladíkovo putování městem skončilo trestním stíháním..... 

Orlovák přijel do Karviné porušovat zákon. V sobotu kolem půl druhé v noci v městské části Nové Město 17letý mladík chytil do tzv. kravaty 19letou dívku. S nožem v ruce se jí snažil "přesvědčit", aby s ním odešla. Díky aktivní obraně se dívce podařilo vysmeknout a utekla. O pár desítek minut byl mladík zadržen. Zbytek noci a den strávil v cele předběžného zadržení. Policisté zahájili trestní řízení ve věci provinění omezování osobní svobody. V sobotu odpoledne byl propuštěn.
Po sobotní půlnoci jsme přijali oznámení o vloupání do novinového stánku v městské části Ráj, na křižovatce ulic Borovského a Ve svahu. Na místo vyrazila hlídka policistů ze speciální pořádkové jednotky a obvodního oddělení. Policisté nedaleko místa činu zadrželi podnapilého mladíka, který odpovídal popisu pachatele.
Policisté se ke svému údivu znovu setkali s mladíkem, který předcházející den u nás už byl. Při výslechu řekl, že po prupuštění z policejní cely venku popíjel s dalšími mladíky. Poté se procházel Karvinou a v Ráji rozbil dvojitou skleněnou výlohu novinového stánku.
Ze stánku mladík nic neodcizil, ale poškozením majiteli způsobil škodu 6 500 Kč. Přístrojem na zjištění alkoholu mu bylo naměřeno 1,04 promile v dechu.
Komisař proti 17letému mladíkovi z Orlové zahájil trestní stíhání ze spáchání provinění poškození cizí věci.
por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem