Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Chlapce policisté rychle vypátrali

JIHLAVSKO: Hocha si převzali jeho blízcí 

Včera pátrali policisté v Jihlavě po devítiletém autistickém chlapci, který se ztratil u obchodního domu a jeho blízcí ho přes veškerou snahu nemohli najít. Do pátraní se zapojily všechny dostupné policejní hlídky. V krátké době byli policisté úspěšní a hocha našli, chlapec je v pořádku.

Oznámení o pohřešování chlapce přijali policisté v pondělí 23. listopadu těsně před půl druhou odpoledne. Zoufalá maminka nemohla najít svého syna, který se jí ztratil v blízkosti jihlavského obchodního domu. Chlapce se nejprve pokoušela nalézt sama, když byly ale její pokusy neúspěšné, obrátila se na policii. Policisté zjistili informace k popisu hocha i k místům, kam by mohl směřovat, a okamžitě začali chlapce ve městě hledat. Informace předali také strážníkům městské policie, kteří se do pátrání také zapojili, a zaměřili se mimo jiné i na prostředky městské hromadné dopravy. Dobrá zpráva přišla chvíli po druhé hodině odpoledne, kdy jedna z policejních hlídek chlapce nalezla na čerpací stanici na ulici Brněnská. Hoch byl v pořádku, policisté mu poskytli bezpečí a chlapce předali šťastné mamince.

Maminka hocha nešetřila slovy díků a velmi ocenila práci policistů. Nasazené policejní hlídky se tak kromě velké spokojenosti z nalezení chlapce těší ještě z toho, že žena ocenila jejich práci mimo jiné slovy - působily na mě jako skvělá parta lidí, kteří chtějí pomoci a udělat radost.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

24. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem