Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chceme být vidět na Náchodsku

NÁCHODSKO - Policie ČR a BESIP v mateřských školách 

Reflexní vestičkyReflexní vestičky
Každý den dochází na silnicích k vážným dopravním nehodám, jejich oběťmi bývají často chodci. Příčinou mnoha tragických nehod je nedostatečná viditelnost. Řidiči se shodují na tom, že chodce neviděli vůbec nebo ho viděli příliš pozdě.
 
S přicházejícím podzimním a zimním obdobím je nutné připomenout účastníkům silničního provozu, jak je důležité „být vidět“.
 
„Když si vezmeš vestičku, auto počká chviličku!“ Právě tato věta zazněla v pátek dopoledne (14.10.2011) hned několikrát. Policejní preventistka a krajský koordinátor BESIPu navštívili Mateřskou školu ve Velkých Petrovicích a Mateřskou školu v Suchém Dole. S dětmi si povídali o zásadách bezpečného chování na silnici a hlavně jak je důležité „být vidět“. Děti v obou školkách se doslova předháněly ve správných odpovědích. Oba hosté všechny děti pochválili a  předali jim dárky v podobě reflexních vestiček, informačních letáčků pro rodiče a zastavovacích terčů pro paní učitelky. Děti hned věděly, jak jsou reflexní vestičky důležité a na co je budou používat.
 
Po besedě si děti vestičky navlékly a ještě si společně pohrály. Ukázali jsme si, jak se rozhlédnout a jak správně přejít silnici. Na závěr jsme dětem  popřáli, aby se potkaly vždy jen s ohleduplnými řidiči.

nprap. Jana Pecoldová
17. října 2011

vytisknout  e-mailem