Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chceme, abyste byli vidět

KOLÍNSKO-Preventivní akce, zaměřená na viditelnost účastníků silničního provozu, pokračuje. 

V meterorologii je viditelnost vyjádřena jako vodorovná vzdálenost na kterou lze spatřit objekty nebo zdroj světla.  Viditelnost je  velmi důležita zejména v silničním provozu. Rizikovým faktorem  pro řidiče je snížená viditelnost, tedy situace, kdy účastníci silničního provozu na pozemních komunikacích dostatečně zřetelně nerozeznají jiná vozidla, osoby, zvířata nebo předměty na pozemní komunikaci, například od soumraku do svítání, za mlhy, sněžení, hustého deště nebo v tunelu.

Ze shora popsaného je zřejmé, že být vidět v silničním provozu nám mnohdy může  zachránit život.

Policisté se již  od  loňského roku   intenzivně zaměřovali na viditelnost  chodců, cyklistů, ale osádky osobních vozidel.  I v tomto roce budeme nadále apelovat na všechny účastníky silničního provozu, aby byly vždy dobře vidět.  Stejně jako loňi i tenokrát budou policisté rozdávat  materiály, které viditnost  zajistí.

Již toto pondělí tj. 20.2.2017, mohou řidiči vozidel  získat z rukou kolínských policistů reflexní vesty, tak aby byla zajištěna bezpečnost nejen jejich,ale i  spolucestujících v případě mimořadné události v silničním provozu.

 

por. Martina Fejfarová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
17 .února 2017

vytisknout  e-mailem