Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chaty jsou opět středem pozornosti zlodějů

ZLÍNSKO: Kradou vše. 

Zlínští policisté řeší hned několik případů vloupání do chat.

Neznámý pachatel řádil ve Zlíně v části Mladcová v chatové oblasti Pod Vodojemem. Zde vnikl do dvou chat. Z první odcizil úhlovou brusku  v hodnotě jednoho tisíce korun. Z druhé vzal plechovku sardinek a dvě solární zapichovací světla v ceně patnácti set korun.

K dalším případům vloupání do chat došlo ve Zlíně na ulici Kosov. Zde pachatel vnikl do tří chat. V jedné z chat odcizil dvě vepřové konzervy a paštiku. Z druhé odcizil tři litry slivovice a ze třetí láhev vína a další rozpité láhve s alkoholem. Celková škoda odcizením věcí se vyšplhala na necelé tři tisíce korun. Avšak škoda poškozením chat přesáhla osm tisíc korun.

Další případy vloupání do chat řeší policisté v Malenovicích. V lokalitě U Mlýna vnikl pachatel do tří chat. Z první odcizil šest lahví alkoholu, pět desítek plechovek s pitím různých značek. Uvnitř chaty našel i klíč od sklepa, se kterým poté sklep odemkl. Ten prohledal a odcizil třicetilitrový nerezový hrnec, patnáct kilo naloženého vepřového masa, přepravky na pivo s prázdnými lahvemi. Škoda byla vyčíslena na devět tisíc korun. Ve druhé chatě se vloupal rovnou do sklepního prostoru. Z něhož poté odcizil zahradní sekačku a vrtačku. Odcizením vznikla majiteli škoda za téměř osmnáct tisíc korun. U třetí chaty pachatel překonal téměř dvoumetrové oplocení. Z chaty poté odcizil plotýnkový plynový vařič, přepravku s prázdnými pivními lahvemi, dvě sekery a další drobnosti. V tomto případě se škoda odcizením vyšplhala na tři tisíce pět set korun.  

Pachatel se ve všech případech dopustil trestného činu krádež. V jednom případě i trestného činu porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Nyní mu tak hrozí až tři roky odnětí svobody.

23. května 2017, por. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem