Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Chatu navštívil zloděj

České Budějovice – Heřmaň – Vypil alkohol a odcizil dříví na topení. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Policisté z Obvodního oddělení Boršov nad Vltavou zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Dosud neznámý pachatel se během uplynulého týdne vloupal do rekreační chaty v katastru obce Heřmaň. Následně tam vypil pět piv, jednu láhev cinzana, vína i rumu. Z chaty navíc odnesl i čtvrt metru kubických topného dřeva. Poškozením dveří a krádeží věcí způsobil majiteli škodu za nejméně 6 000 korun. Po pachateli nyní policisté pátrají.

Preventivní rady pro chataře:

Pokud možno nepřechovávejte v rekreačním objektu cenné věci. Co tam není, vám nikdo nemůže ukrást.

Pokud tam cennější věci musíte nechat, pořiďte si jejich fotodokumentaci, případně soupis s identifikačními znaky (výrobní čísla apod.).

Nechlubte se před nikým majetkem, který v objektu přechováváte.

Zabezpečte si objekt především certifikovanými mechanickými zábrannými prostředky. Pozornost věnujte zejména stavebním otvorům.

Pro vyšší standard zabezpečení můžete využít elektronickou ochranu, případně připojení k pultu centralizované ochrany.

Objekt mějte správně pojištěný.

Při pobyt na chatě si pečlivě všímejte pohybu neznámých osob a vozidel. I vaše případné svědectví může přispět k dopadení pachatele. Nebuďte neteční dnes, vždyť zítra se můžete obětí stát i vy!

V zimě je dobré rekreační objekt občas navštívit. Známky pohybu kolem objektu mohou odradit případného zloděje. A pokud už k vloupání dojde, dřívější oznámení a následné ohledání místa činu může usnadnit odhalení pachatele.

Při podezření na nezvanou návštěvu zásadně do objektu nevstupujte a přivolejte neprodleně policii. Při vstupu do objektu byste mohli poškodit důležité stopy.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

28. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem